Je eden od sedmih klasičnih plesov Indije. Prihaja iz države Tamil Nandu vendar je popularen in prisoten povsod po Indiji ter v Ameriki in Evropi. Bharat natyam plešemo na klasično indijsko karnatsko glasbo iz Južne Indije. Izvorno je bil to ples čaščenja in molitve v Hindi Templjih. Plesale so ga svečenice Devadasis, ki so bile zelo spoštovane. Skozi leta prehoda iz templjev na ulico, nato na dvore in nazadnje v plesne šole je Bharat natyam doživel veliko preobrazbo in postal tak kot ga poznamo danes.

Bharat natyam je natančnost in popolnost gibanja v plesni obliki. Pri plesu sodeluje celo telo od oči do prstov na rokah in podplatov. Bharat natyam omogoča popolno odkrivanje in uporabo neznanskih razsežnosti izražanja telesa.

Zgodbe, ki jih prikazujemo s plesom so iz življenja hinduističnih bogov in ljudi, ki jih častijo.

Bharat natyam učim v plesnem društvu Salam Ghazeea. Občasno imam tudi delavnice drugod.

Vsako leto skupaj sem s skupino Nataraj in mojim dolgoletnim učiteljem Ujwalom Bhole pripravila celovečerno plesno predstavo Bharat natyama, v kateri smo pripovedovali eno od plesnih zgodb (Zgodbe o Šivi, Krishna lila…). Ker naš učitelj žal ni več med živimi, nadaljujem njegovo delo naprej. Jeseni 2012 smo prvič povabili v Slovenijo njegovo prvo in dolgoletno učenko, sedaj uveljavljeno učiteljico v Indiji, Nivedito Badve, s katero smo zadnja leta pripravlili več plesnih predstav (Maya, IN-Fusion, Ples je moja joga).